De hele grootstedelijke meute loopt elkaar iedere zomer als een kudde schapen achterna als de Parade weer in de stad komt, om zich er vol te gooien met rosé. laboratorio fabricante da ivermectina Rotterdammers, Hagenezen en Utrechters pakken nog wel eens een voorstellinkje, maar de Parade in Amsterdam staat erom bekend dat het gemiddeld aantal voorstellingen per bezoekers nog onder Halbe Zijlstra-niveau ligt. can i put ivermectin in pig food Ik heb er zelf regelmatig opgetreden en meestal was ik blij dat mijn ouders en mijn buren er waren. Zo leek het nog iets. Amsterdammers vragen of het volume van de voorstellingen wat zachter kan, het stoort zo als Ellen ten Damme er bij het bestellen steeds doorheen zingt.
In Amsterdam strijkt de Parade ieder jaar neer in het Martin Luther King Park (een plek aan de rand van de stad, waarvan niemand met zekerheid weet te stellen of het de rest van het jaar wel bestaat). Ik ga er niet (of amper) heen voor de rosé, maar voor de zweefmolen. Daar werken sinds jaar en dag twee mannen. De ene is met zijn blonde krullen een kruising tussen de Gordon van 1985 (half schaap, half mens) en Doc uit Back to the future. Hij heeft een lijf dat je normaal alleen ziet op de Olympische Spelen bij het Grieks-Romeins worstelen. De andere heeft stekeltjeshaar en de blik van Vinnie Jones (de acteur en ex-voetballer die ooit ooit een video uitbracht waarop hij met zichtbaar genoegen de allersmerigste overtredingen maakt)
De twee mannen werken ze zich de hele zomer het zweet tussen de billen door om de paar seconden de zweefmolenstoeltjes een enorme zwiep te geven. Het gillen der inzittenden is tot op de Dam te horen. De mannen maken op verzoek ook foto’s. Niks iPhone, gewoon een ouderwetse Polaroid. Ik heb er nu twaalf. Op de eerste, van acht jaar geleden, staat ik met mijn oudste dochter, toen zes jaar oud. Op de Polaroid van deze week zie je een vader en zijn drie kinderen, allen met gezichten die pure kinderpret uitstralen. Ze hebben een ereplek in mijn huis. ivermectin paste for goats and cows?
Zweven is leven staat op het bord bij de zweefmolen. Een ritje kost 1,50 euro. We zouden in Nederland miljoenen kunnen besparen door alle therapeuten en maatschappelijk werkers te vervangen door zweefmolenzwiepers.