Wereldberoemd binnen de Ringbanen (en in de Reeshof)

Het Brabants Dagblad interviewde Tilburgers die het afgelopen jaar in het nieuws kwamen. Daartoe koos men niet Kluun of zijn alter ego Stijn, maar de sympathiekere, goedlachse, nuchtere, hardwerkende zus van Kluun, Melanie van de Klundert, in het boek beter bekend als ons Chantal. Hoe de echte Chantal tijdelijk wereldberoemd is binnen de Ringbanen. Én in de Reeshof.

Enkele fragmenten uit het interview: “De glansrol in het laatste boek van Kluun, over het Tilburg waar hij opgroeide, is weggelegd voor zusje Melanie van de Klundert (52). Waar Kluun de seks, drugs en rock&roll in Amsterdam opzoekt, komt zijn zusje als verpleegkundige en onderdeel van een ‘ANWB-stelleke’ monogaam terecht in de Reeshof. ,,Ondanks ons compleet andere leven, hebben we ook veel gemeenschappelijk.”

“Zoals in de meeste boeken van Kluun is veel waar; het is de vraag waar Stijn van Diepen stopt en Kluun begint. En in dit geval; waar zus Melanie stopt en Chantal van Diepen begint. ,,Alle lieve dingen zijn waar”, lacht Melanie. ,,Qua uiterlijk lijk ik in elk geval niet. Maar het rationele, de doortastendheid, het zorgzame, dat herken ik wel.”

“Het verhaal over Meneer de Jong in het boek klopt. Hij liep ‘s nachts de open deur door en kroop bij mijn moeder in bed. Die begon direct keihard te gillen. De verzorger belde beschaamd op om mij dit te vertellen. Ik moest alleen maar hard lachen: hij zal wel zweetvoeten gehad hebben.”

Lees hier het hele interview met Ons Melaan in het Brabants Dagblad.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!