fbpx

Workshop 'Een 9 voor schrijven.'

Wat ga je leren:

Ik ga proberen jou in drie uur bij te brengen wat ik in twintig jaar schrijverschap heb geleerd. Lukt dat? Nee, natuurlijk niet. Maar ik garandeer je dat je na de workshop beter gaat schrijven, de meeste beginnersfouten niet meer maakt, snapt hoe je een verhaal begint en opbouwt, hoe je de spanning van de lezer vasthoudt en ik geef je 9 quick wins mee, die ik geweten had willen hebben toen ik begon met schrijven, in 2001. Tips waar elke schrijver beter van wordt.

Waarover:
Na afloop ken je de vijf acts van een verhaal, weet je wat een ‘save the cat’-je is, waarom details de kroonjuwelen van je verhaal zijn, hoe je ‘Show, don’t tell’ in je verhaal gebruikt, je begrijpt waarom je complimenten van je vrienden niet moet vertrouwen, waarom schrijven schrappen is en je begrijpt de schoonheid van modder.

Voor wie:
Voor iedereen die gewoon beter wil leren schrijven. Over verlies en verdriet, over zichzelf, over het dagelijks leven, over de liefde. De workshop is voor mensen wiens ego tegen een stootje kan. Ik beloof je dat je na afloop niet kan wachten om dat verhaal waar je ooit mee begonnen was, weer op te pakken, dat je meteen weer blogjes, columns, verhalen wil gaan  schrijven. En dat je ze beter schrijft dan tot nu toe.

Inschrijven:
Max. 14 plekken per workshop. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op iedere inschrijving zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. 
 
Kosten:
€249,- incl. BTW

Recensies van deelnemers:

Yvonne van den Nieuwenhuizen
Yvonne van den Nieuwenhuizen
Lees verder
Na afloop heb je direct zin om je teksten te verbeteren. Voortaan staat mijn eerste versie al scherper op papier!
Barbara van der Werf
Barbara van der Werf
Lees verder
Een obesitas zebra voor een leeuwin met bere honger. Voor als die off knop weer op on moet.
Anne-Marijke V
Anne-Marijke V
Lees verder
Bedankt voor een prima workshop, Kluun. Ik ging naar huis met een tas vol tops en een hoofd vol inspiratie.


Datum: Zaterdag 8 oktober 2022
Locatie: SEATS2MEET, LOCHAL Tilburg, Burg. Brokxlaan 1000 Tilburg
Tijd: 10:00 uur - 13:00 uur


Datum: Zaterdag 29 oktober 2022
Locatie: SEATS2MEET, Stationsplein 49, Amersfoort
Tijd: 10:00 uur - 13:00 uur


Datum: Zaterdag 5 november 2022
Locatie: NONONS, Linnaeushof 6-1 Amsterdam
Tijd: 10:00 uur - 13:00 uur

Workshop 'Een 9 voor schrijven'
Exclusief voor scholieren & studenten van €249,- voor €49,-

Voor wie:
Een eenmalige workshop exclusief voor scholieren (16+) en studenten die beter willen leren schrijven. Voor iedereen die verhalen schrijft, bezig is met een boek, blogt of een innige relatie heeft met zijn of haar dagboek. Schrijven over verlies en verdriet, over jezelf, over het dagelijks leven, over de liefde. Je moet wel tegen een stootje kunnen, want ik spaar je niet. En ik beloof je dat je na afloop niet kan wachten om dat verhaal waar je ooit mee begonnen was, weer op te pakken, en dat je meteen weer blogjes, columns, verhalen wil gaan schrijven. En dat je ze beter schrijft dan tot nu toe.
 
Wat ga je leren:
Ik ga proberen jou in drie uur bij te brengen wat ik in twintig jaar schrijverschap heb geleerd. Lukt dat? Nee, natuurlijk niet. Maar ik garandeer je dat je na de workshop beter gaat schrijven, de meeste beginnersfouten niet meer maakt, snapt hoe je een verhaal begint en opbouwt, hoe je de spanning van de lezer vasthoudt en ik geef je 9 quick wins mee, die ik geweten had willen hebben toen ik begon met schrijven. Tips waar elke schrijver beter van wordt.
Waarover:
Na afloop ken je de vijf acts van een verhaal, weet je wat een ‘save the cat’-je is, waarom details de kroonjuwelen van je verhaal zijn, hoe je ‘Show, don’t tell’ in je verhaal gebruikt, je begrijpt waarom je complimenten van je vrienden niet moet vertrouwen, waarom schrijven schrappen is en je begrijpt de schoonheid van modder.
 
Inschrijven: 

Max. 25 plekken in deze eenmalige studenten- en scholieren workshop. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op iedere inschrijving zijn onze  algemene voorwaarden van toepassing.

De prijs: 
Van €249,- voor slechts €49,- incl. BTW
(Op vertoon van een CJP-/studentenpas)


Datum: Zondag 18 september 2022
Locatie: NONONS, Linnaeushof 6-1 Amsterdam
Tijd: 10:00 uur - 13:00 uur

Masterclass: Op weg naar een 10 voor schrijven

Wat gaan we doen?
In de masterclass op Kluuns woonark in Amsterdam beginnen we waar we zijn geëindigd in de workshop. De 9 quick wins waarover ik je vertelde in de workshop gaan we downloaden in jouw hersenen. Schrijven voor ’t echie. Twee dagen lang gaan we de diepte in, gaan we aan de slag met jouw teksten en die van de andere deelnemers. 

Wat ga ik je leren? 
Ik ga je leren lezen als een schrijver. Hoe kijkt een schrijver naar teksten in een krant, boek, blog? We gaan aan de hand van elkaars teksten oefenen hoe je een verhaal anders kunt benaderen, naar je hand kunt zetten en herschrijven op een manier die de jouwe is. We gaan elkaars teksten als helicopterpiloten aanschouwen en als mierenneukers ontleden. We gaan die teksten samen onherstelbaar verbeteren.

Hoe ziet het programma eruit?
In de twee dagen gaan we schrijven, praten over schrijven en herschrijven. Met schrijfopdrachten waar ik nu al met satanisch genoegen naar uitkijk. 

Ben ik je enige schrijfprofessor?
Nope. Bij elke masterclass nodig ik een bekende collega uit die een gastcollege komen geven.

Voor wie:
Voor toelating is het een vereiste dat de deelnemer nu al schrijft. Dat kan een wekelijkse blog zijn, een boek in uitvoering of misschien een boek dat al (in eigen beheer) is uitgegeven.

Om in wintersport-termen te spreken: alle deelnemers moeten zich comfortabel voelen op een rode piste. Want wij gaan in die twee dagen vooral op zwarte pistes naar beneden. Schrijf je poëzie? Eh… daar heb ik geen verstand van.
Schrijf je commerciële en zakelijke teksten? Daar heb ik wel verstand van, maar dat gaan we niet doen in deze masterclass. 

Wanneer:
Vrijdag 23 september en zaterdag 24 september, allebei de dagen van 09.30 tot 17:00 uur.

Waar:
Bij Kluun thuis, op zijn woonark op de Amstel in Amsterdam, op de plek waar hij zelf schrijft.

Inclusief
Koffie, thee, frisdranken en lunch op beide dagen. Koekje bij de koffie is on the house.

Exclusief
Overnachting (je krijgt wel een lijst met hotels en airbnb-adressen) (die je lekker zelf mag regelen en betalen). Parkeergeld (het is Amsterdam… Trein, tram, metro zijn op loopafstand).

Wat kost het?
€995,- excl. btw.
(Factuur ontvangen na betaling? Mail naar: info@kluun.nl)

Doe het snel. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar! 

Op iedere inschrijving zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Workshop 'Schrijven op social media.'

Wat ga ik je leren: 
In drie uur tijd leer ik je twee dingen. Ten eerste hoe je catchy, puntig en lekkerder schrijft op sociale kanalen.

En ik leer je hoe storytelling werkt. Wat is jouw story? Wat wil je vertellen? Is het waar wat je vertelt?

Wat garandeer ik je:
Na de workshop heb je meer lol in het plaatsen van je schrijfsels op social media.

Voor wie: 
Mensen die al regelmatig iets posten voor zichzelf of hun bedrijf of merk.
Je moet dus wel iets weten van social media, ik ga je niet leren hoe je post, hoe Instagram, LinkedIn of TikTok werkt.

Let op: wat ga je niet leren: 
Even de expectations managen: ik kan je niet beloven dat je meer bezoekers, volgers, duimpjes, likes of reacties krijgt. Ik ga je vertellen wat bij mij werkt en wat niet, maar ik ben schrijver, geen social media-expert.

Kortom:
‘Schrijven op social media’ is een intensieve workshop van drie uur voor iedereen die lol heeft in het schrijven op socials, en denkt dat het net wat beter, puntiger, lekkerder of interessanter kan.

Inschrijven:
Max. 12 plekken per workshop. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op iedere inschrijving zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. 
 
Kosten:
€195,- incl. BTW
 

Datum: Zaterdag 15 januari 2022
Locatie: NONONS, Linnaeushof 6-1 Amsterdam
Tijd: 10:00 uur - 13:00 uur

Kluun als spreker: Een 9 voor leven

 In een inspirerende workshop van een dagdeel, een inspirational talk van een uur of een intensieve training van een dag schudt Kluun de boel op en houdt iedere deelnemer een spiegel wordt voor: Welk rapportcijfer geef ik mijn leven, mijn werk, mijn eigenwaarde? Het podium is Kluuns habitat. Kluun schudt uw werknemers wakker en dwingt ze tot nadenken. ‘Als jij nou straks oud en bijna versleten bent, hoe hoe kijk jij dan terug op je leven?’ 

Voor wie:
Bedrijven, afdelingen, clubs.  ‘Stop met zeuren, zeiken, zeveren en zaniken.  neem zelf de regie over the Story of Your Life.’

Hoe lang: 
Een uur, een dagdeel of training van een dag. U zegt het maar.

Wat kunt u verwachten:
De deelnemers verlaten de workshop vol energie en 100% opgeladen. Aan klagen en roddelen doen we niet meer binnen de cultuur in uw organisatie 

Workshop: Verander het verhaal van jouw leven

In mijn leven heb ik enkele keren op een kruispunt gestaan waarop ik moest beslissen: doorgaan met wie ik was en wat ik deed of het roer radicaal omgooien. Toegeven aan je reflexen of de regie van mijn eigen leven pakken.
Geloven in het script dat ik ooit als kind en puber voor mezelf schreef en sindsdien naar leefde, of een nieuw script bedenken, produceren en beleven.

Kluun Coacht

Kluun is een ervaren – uiteraard gecertificeerd – lifecoach. Hij is met name sterk (en heeft lol in) het coachen en adviseren van mensen die op een kruispunt in hun leven staan. Mensen die willen springen, maar nog niet het lef hebben. Mensen die barsten van de mogelijkheden, maar moeilijk kunnen kiezen. Mensen die hun leven van een zes naar een negen willen brengen.

Kluun neemt een zeer beperkt aantal coach-opdrachten per jaar aan. Een coach-traject behelst meestal vier tot zes sessies. Hij zegt alleen ja als hij het gevoel heeft dat het tussen jullie klikt en dat hij echt iets voor jou kan betekenen. En als hij gelooft dat jij, net als hij, geen genoegen neemt met een 6 In relaties. In werk. In het leven. 

Kluun vermaakt

Vader Jan van de Klundert, een van de grootste Tilburgse filosofen aller tijden) was Prins Carnaval (Prins Janus d’n Irste),  hulp-Sinterklaas, bingo- en quizmaster. Kluun heeft zijn podium drang niet van een vreemde. 

U doet Kluun geen groter plezier dan hem in te huren voor uw teambuildingsdag, heisessie, seizoensaftrap, Heilige communie, nieuwjaarsborrel, bedrijfsfeest of jubileum met de vraag: ‘Kluun, help! Verzin iets en vermaak ons!’ 

De afdeling creatie van Kluun BV staat u graag bij, bijvoorbeeld met

  • een op maat gemaakte quiz
  • een bedrijfs dictee
  • een persoonlijke ode aan de jubilaris
  • een verhaal voor in uw bedrijfsblad 
  • een exclusief voor uw bedrijf geschreven en voorgelezen verhaal
  • of gewoon dit: KLUUN leest voor, en doet dat als geen ander.

Anekdotes, columns, nog niet verschenen verhalen, verzoeknummers, vragen, discussies. Kluun: ‘In mijn voorleessessies doe ik wat me te binnen schiet. Of wat de mensen willen. Er is geen lijn in te ontdekken, zolang het publiek en ikzelf maar plezier hebben.’