Weet je het zeker, Johan

Column voor Ajax 1900, van enkele maanden geleden.

——————————————

Beste Johan,

We spreken elkaar zelden tot nooit (nooit eigenlijk) (maar dat geldt voor meer mensen in de Arena) en daarom wil ik Je vanaf deze plaats een vraag stellen die me de laatste tijd steeds meer bezighoudt:
Weet Je het wel zeker, Johan?
Laat ik beginnen met te stellen, dat ik het ook niet meer weet. Anders dan Jij heb ik het spelletje niet door en dus zal ik het ook nooit zien. Daar heb ik mee leren leven.  Zelfs na a ruim veertig jaar voetbal kijken zie ik nog steeds niet waarom de wedstrijd verliep zoals hij verliep. Jij wel, lees ik iedere week in Je column in De Telegraaf. Soms probeer ik je al lezend te volgen, maar dat is natuurlijk gekkenwerk met ons niveauverschil. how long until ivermectin starts to work
Maar toch, Johan: ik begin een beetje nerveus te worden van alles wat we bij Ajax allemaal aan het doen zijn. Of, nou ja, ‘we’: misschien zit daar het probleem wel een beetje, als ik zo vrij mag zijn. Nadat de fluwelen revolutie hebben we met z’n allen – of wie daarvan over waren – ons lot in Jouw Handen gelegd. We hebben geen idee wat Je precies doet, wanneer Je dat doet en waarom Je het doet, we zien ook niet wat Je doet, maar we geloven in Je. stromectol farmacia vaticana Alsof je ten einde raad tegen die ene chirurg zegt: ‘Ik heb geen idee wat je allemaal zegt, laat staan hoe je het gaat doen, maar opereer me maar. Ik geef me aan je over.’
Dat is wat we hebben gedaan, Johan, van F-Side tot eretribune, van sponsor tot jeugdspeler, van aandeelhouder tot erelid: we hebben de toekomst van onze club in Jouw Handen gelegd, met een blind vertrouwen in Jou, omdat Jij de beste voetballer bent die we ooit hebben gehad en de beste trainer. Of in ieder geval een van de drie beste trainers. En daarnaast heb je natuurlijk jarenlang de club op bestuurlijk niveau gelei-… O nee. Dat dan weer niet, maar wat doet het ertoe als je een visie hebt die alleen Jij kan hebben.
Als ik het goed begrepen heb, komt die visie in grote lijnen hierop neer:
1.     Alle posities in de club moeten door ex-voetballers bekleed worden, met uitzondering van de toiletjuffrouw.
2.     Het maakt daarbij niet uit of die ex-voetballers de ervaring, persoonlijkheid en kennis hebben om te doen wat hun functie vraagt.
3.     Voetbal mag dan wel een teamsport zijn, maar dat doet er niet toe, jeugdspelers moeten vooral individueel getraind worden. ivermectin in pregnancy 3rd trimester
4.     Alles wat bedacht is door wetenschappers, ervaringsdeskundigen of Louis klopt niet.
5.     Jij weet wel hoe het werkt en als we dat nou gewoon doen, komt alles goed

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat Ajax de enige beursgenoteerde onderneming ter wereld is die geleid wordt een topman die er nooit is en geen enkele ervaring heeft en dat vind ik zo flauw, Johan.
Van God hoor of zie je ook nooit wat, maar aan zijn kunnen twijfelt toch ook niemand?
Gods en Jouw wegen zijn ondoorgrondelijk en daar moeten wij, stervelingen, ons gewoon bij neerleggen.
Zolang Jij maar weet wat je doet.
Dan kunnen we straks vast onze kinderen vertellen dat de derde gouden tijd van Ajax begon toen de club zich met haar hele hebben en houwen aan Jou overgaf.
Ik vraag me, in al mijn onvolmaakte menselijkheid, alleen wel eens af:
Weet Je het zeker, Johan?

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!