Veiling Haringparty Landmarkt

We zijn hier allen bijeen om om de dood van onze geschubte vriend, de haring te rouwen. Er is mooi werk door de afleggers verricht, de dieren liggen vredig en mooi opgebaard bijeen in een familiegraf.

Zoals we allemaal weten, behoort de haring als enige vis tot de edele diersoorten, tesamen met de leeuw, de antilope, de eenhoorn, de dolfijn en de gnoe. Niet alleen zong een van de grootste zangers in de geschiedenis van de vaderlandse lichte muziek reeds dat alles, ja alles een mens gelukkig kan maken, de zon die doorbreekt, een verse haring recht uit de zee; er  zijn zelfs kunstenaars die zich naar de haring hebben vernoemd.

De reputatie van de haring, gaat terug tot de tijd dat Mozes nog in korte broeken liep. Het aimabele dier wordt reeds in de Heilige Boeken beschreven, wie kent niet het ‘In de naam van de vader, de zoon en de heilige haring’ en het “Haring, ik ben niet waard dat gij tot me komt’. Helaas wordt zijn naam ook vaak misbruikt, op volle pleinen, in stadions en op luchthavens, in de vorm van een krachtig uitgesproken ‘Haring Akhbar!’.

En dat terwijl de haring bekend staat om zijn onbaatzuchtige ziltheid en onvoorwaardelijke opofferingsgezindheid. لعبة روليت Zijn soortgenoten zijn op hun gelukkigst als ze hun leven kunnen geven ter onzer genot, ze worden daarom ook wel de Jezus Christus der open wateren genoemd, met dit verschil dat ze niet over water kunnen lopen, sterker, de haring kan helemaal niet lopen, veel verder dan wat hulpeloos gespartel op het dek van de boot die hem even daarvoor gevangen heeft, komt hij niet. Zwemmen kan hij wel als de beste, al moet dat ook met een korrel pekel genomen worden, want als hij zo goed had kunnen zwemmen, lag hij hier nu niet met zijn soortgenootjes opgebaard in een tonnetje. موقع ون كارد

De haring, ook wel de Messi van de oceaan genoemd, of wacht, die vergelijking is een beetje ongelukkig, ik bedoel de Zyjech van de zeewatere-, of nou goed, de Lukaku der levende dieren, geroemd om zijn zachte karakter en zilte inborst, is ver verheven boven tonijnen, tongen, zalmen, palingen, inkt-, zonne-, stok- en zwaardvissen, alsmede andere schepsels die de wateren der aarde bevolken (zoals daar zijn de mossel, de oester, de kreeft, de crab, de garnaal en de gegrilde scampi met knoflookboter): geen van zijn collega’s haalt het bij de haring.

De smaak van de haring, ook wel de diamant der dieren genoemd, is verheven boven alle andere dieren met vinnen. ألعاب كازينو

Welnu, vanavond kunt u de gelukzalige bezitter worden van niet een, niet twee, maar een hele ton haringen, ook wel de smaragd der smakelijkheden genoemd, en u krijgt er nog een boterhammenzakje met uitjes bij en, de goedheid van Landmarkt kent geen grenzen, nog een fles Korenwijn ter waarde van 1500 euro op de koop toe. Tel uit uw winst. (Of nee, dat doen wij dan wel, nadat mijn vergoeding eraf is, gaat de gehele opbrengst naar Stichting Klavertje Twee. Misschien goeds om te weten is dat ik alleen reiskosten reken voor deze schnabbel, ik ben er echter wel even voor overgevlogen vanaf mijn huis op Ibiza.)

Degene die straks het hoogst biedt (we gaan voor de prijs van een nog niet ontdekte Rembrandt), zal zijn smaakpapillen van jolijt de polonaise voelen dansen, zijn (of haar, anders krijgen we dat gezeik weer) tong zal spinnen, zijn gehemelte zal Neptunus op zijn blote knieën danken.

We gaan van start met een bedrag van 10 euro, zeg maar de straatwaarde van één goede vette haring, ook wel de designerdrug der dode vissen, genoemd.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!