fbpx

annemarie-nol-cafe-nol-jordaan-open-dicht

[responsivevoice voice=”Dutch Male” buttontext=”Voorlezen? Klik hier”]

In de jaren zestig opende het roemruchte café Nol (altijd lol) zijn deuren. Nol: epicentrum van het Jordanese nachtleven, de Jordanese Efteling. Meteen maar een ontnuchterend feit: de ouwe Nol was een…. Rotterdammer. Au. Kleindochter Annemarie ontvangt Kluun voor Aan de Amsterdamse Nachten, de lockdown series. ‘Ik wil je wel wat te drinken aanbieden, als je tenminste houdt van een warme 0.0 die over de datum heen is?’

Café Nol is een exacte replica van de woonkamer in de bovenwoning van het café, de ouwe Nol, maar dan met dubbele beglazing. Willy Alberti kwam hier vroeger altijd zingen en onze Jordanese Pavarotti had zoveel volume in zijn kleine rolmopslijf dat de import in de buurt begon te klagen over overlast. Nol moest dicht. Een gotspe. De zoon van Nol, genaamd Nol, verbouwde de tent. Er kwam isolatiemateriaal in de muren, dubbele beglazing, the works. Nu kan je er binnen een kanon afschieten zonder dat de importyuppen in de Jordaan hun nachtrust hoeven te missen, de zielepoten.

‘Wat mis je nou het meest tijdens deze lockdown, Annemarie?’

Alles. Zelfs de zeikerds. Wat zeg ik: zelfs Zij gelooft in mij, dat ik hier al dertig jaar lang elke avond aan moet horen.

Daar weet Kluun een oplossing voor. Een Jordanese serenade met Brabants accent. André Hazes draait zich om in zijn graf. De buren zijn zelden zo blij geweest met de dubbele beglazing van Café Nol. Kijk hier aflevering 1 van Aan de Amsterdamse Nachten – de lockdown series: Café Nol.

Aflevering 2 komt dit weekend online. Hoe Jimmy Woo lounge veranderde in een desolate fitness club

[/responsivevoice]

Aan de Amsterdamse Nachten wordt herdrukt in een exclusieve uitgave. Je kunt je hier inschrijven voor deze uitgave, gesigneerd door beide schrijvers.”