Kluun feliciteert Undutchables

Vandaag vijfentwintig jaar geleden begonnen ze, Ilse Visser en Judith van de Klundert aan een business fairy tale.

Het idee kwam van Judith. Zij had vijf jaar in Londen gewoond en daar in De Hems, de nog altijd bestaande Nederlandse pub in Soho, een Nederlandse vrouw ontmoet die bemiddelde tussen Nederlandse native speakers en Britse bedrijven. Judith startte in Londen een bedrijf met haar toenmalige vriend, The Flowering Dutchman, bij het metrostation van Portobello Road, maar het idee bleef hangen.

Terug in Nederland besprak ze het concept met vriendin Ilse. Ze begonnen. Op de zolder bij Ilse thuis, met een bureau gemaakt van een stuk hardboard en twee schragen van Gamma, een fax, een telefoon, een stapel briefpapier en een dosis ondernemersenergie. De eerste advertentie stond in het Amstelveens Nieuwsblad, een huis aan huis blad. Een vacature voor een native Swedish speaking sales rep voor Sun Microsystems. De advertentie besloeg drie regels en kostte 25 gulden.

De vacature werd vervuld. De volgende ook. En nog eentje. En nog eentje. Binnen een maanden verhuisden Judith en Ilse naar een pand in de Amsterdamse Vondelstraat. Binnen een paar jaar openden ze vestigingen in Eindhoven, Rotterdam, Den Haa-… ach, weet u: kijk de jubileumvideo maar die Undutchables vandaag de wereld ingooide. 25 jaar. Helaas niet met een groot jubileumfeest, maar met een online-viering.

Judith van de Klundert maakte slechts vijf van vijfentwintig jaar Undutchables mee. Ze overleed nu bijna twintig jaar geleden. Ilse, Paula, Nick en alle andere Undutchables loodsten het bedrijf door de internetcrisis, de kredietcrisis en de coronacrisis.

Met plaatsvervangende trots feliciteer ik Undutchables met hun vijfentwintigjarig bestaan.

Met dank en het grootste respect,

 

Kluun

 

 

 

Kluun undutchables judith klundert

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!