Geen schone sport

Als dertiger liep ik drie keer per week ’s ochtends een rondje Vondelpark, squaste ik op maandagavond, op donderdagavond tenniste ik en dan voetbalde ik ook nog fanatiek: twee keer in de week trainen bij op zaterdag competitie bij Buitenveldert 2.

Die tijd is over. Tennissen doe ik nog wel, maar alleen als baan dertien of veertien vrij is, uit het zicht van het clubhuis. Bij hardlopen voelde ik steeds vaker kleine blessures, daar ben ik mee gestopt, net als squashen. Voetballen doe ik alleen nog wel eens in het park. Vier jassen en een bal.

Wat me wel aan het hart gaat is het neuken. Ik neuk al jaren niet meer in wedstrijdverband. Ik was een zeer talentvol neuker. Geen noeste werker, maar technisch foutloos, met een prachtige stijl. Alles op souplesse. Ik heb nog behoorlijk hoog geneukt. Bij de junioren neukte ik in de landelijke topklasse. Tot grote ergernis van mijn ouders. Die konden elke zaterdag het hele land doorcrossen om mij naar wedstrijden te brengen. Toen ik een vriendin kreeg, nam die het van hen over, maar dat gereis vreet aan je relatie. Je hebt nooit een zaterdag vrij om samen iets leuks te doen. Op de tribune is het nog wel gezellig voor die meiden, spelersvrouwen onder elkaar, maar iedere zaterdag afreizen naar een of andere uithoek van ons land, daar drie uur voor een wedstrijd aanwezig zijn omdat je vent gemasseerd moet worden om klaar voor de wedstrijd te zijn, het is een hele opgave.

En ’s avonds ben je kapot. Als je dan ergens geen zin meer in hebt, is het seks. Dan moet je sterk in je schoenen staan, hoor, als vrouw. Je moet leven voor je sport. Een drankje na de wedstrijd kan, met mate, een sigaretje zo nu en dan, maar nooit over je longen neuken. En waar doe je het allemaal voor?

In Nederland valt met neuken geen droog brood te verdienen. Daarvoor is het een te kleine sport. Als er een handvol Nederlandse neukers is die genoeg verdient om een gezin van te onderhouden, dan is het veel. En dan reken ik de sponsorcontracten mee. In Amerika zit het grote geld, maar de kans dat je als Europeaan in de NFL aan de bak komt, is miniem, daar moet je realistisch in zijn. Dan moet je al op je vijfde met neuken beginnen en dat is in Nederland niet eens toegestaan. Als jeugdspeler maak je nog wel kans om in Thailand aan de bak te komen, maar ook daar geldt: behoor je niet tot de absolute top, dan is het een dure hobby.

Ik heb het nog wel tot de Nederlandse selectie geschopt voor de Spelen van 1986 in Honolulu, maar drie dagen voor de openingswedstrijd tegen Brazilië moest ik afhaken vanwege een blessure waar ik liever niet over praat. Daarna ben ik nooit meer op mijn oude niveau teruggekomen. Je trekt toch net iets sneller je lul terug in de duels. En je merkt dat je ouder wordt. Als een aanvalster van de tegenpartij voor de vierde keer in een half uur over je heengaat, laat je toch sneller gaten vallen dan vroeger. Een deel kun je oplossen met je ervaring, maar als veertiger kom je simpelweg tekort, vooral als de wedstrijd langer dan zeven, acht innings duurt.

En vergis je niet in de hardheid van de jeugd. Dan kun je aan de doping gaan, maar daar ben ik nooit aan begonnen. Het merendeel van de veertigerplussers dat nog op topniveau neukt, doet dat niet au naturel. Ik heb daar geen moreel oordeel over en zal ook niet uit de school klappen, maar neem van mij aan: neuken is allang geen schone sport meer.

Daarom neuk ik de laatste jaren alleen nog recreatief en indoor. Heel af en toe nog een demonstratiepartijtje op festivals of jeugdtoernooien. Maar verder hou ik het bij een paar keer in de week thuis, met mijn vriendin. Geen ingewikkelde systemen, geen coaches die je volstoppen met opdrachten, gewoon lekker neuken.

Gelukkig heeft mijn vriendin ook altijd op niveau geneukt. Als je zelf jarenlang in de top hebt meegedraaid scheelt dat toch een hoop ergernis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!