Een panna in Palladium: Patrick Kluivert vs Joost Zwagerman

 Aan de Amsterdamse Nachten – de lockdownseries, afl 6: Palladium

Hans van der Beek en ik hebben veel prachtige verhalen gehoord toen we werkten aan de Top 100 aller tijden van het Amsterdams nachtleven (alleen nog hier te koop),  Aan de Amsterdamse Nachten.

Palladium: Grand Café waar voetballers van Ajax al sinds jaar en dag hun vrouw scoorden

Deze is mijn absolute favoriet. Het verhaal draait om twee werelden die bij toeval samen kwamen: die van de literatuur en van het topvoetbal. Het is 1995. Patrick Kluivert, amper 18 jaar oud, loopt in Palladium wijlen Joost Zwagerman tegen het lijf. Zwagerman is in gezelschap van enkele vrouwelijke lezers. En dan doen de machten van de roem hun werk. ‘Nu kun je als schrijver schrijven wat je wilt, al laat je de seks van de bladzijden druipen – tegen de spits van het eerste van Ajax leg je het af., zeker als die spits enkele weken daarvoor met de punt van zijn schoen Amsterdam de Champions League heeft bezorgd.’

Waargebeurd, hebben zowel de ex-voetballer als de betreurde schrijver ooit toegegeven, al hadden beiden wel hun eigen versie van de werkelijkheid. Een panna in Palladium, het grand café waar voetballers van Ajax al sinds jaar en dag hun vrouw scoorden. Kijk en luister naar Kluun, die dit hilarische verhaal voorleest.

Aan de Amsterdamse Nachten wordt herdrukt in een exclusieve uitgave. Je kunt je hier inschrijven voor deze uitgave, gesigneerd door beide schrijvers.”

 

Kluun Een panna in Palladium

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!