Kluun neemt maatregelen om derde golf pessimisme-virus te voorkomen

derde golf voorkomen pessimisme

[responsivevoice voice=”Dutch Male” buttontext=”Voorlezen? Klik hier”]

Hedenochtend heeft het OMT van Kluuns woonark per direct moeten besluiten extra maatregelen te nemen om de nieuwe varianten van het pessimisme-virus onder controle te krijgen. De eerste en tweede slaapkamer van mijn ark hebben zich bij monde van hun woordvoerders Roos van de Klundert (17) en Lola van de Klundert (12) stilzwijgend* akkoord verklaard met deze ingrijpende, doch noodzakelijke maatregelen. 

Kluun en beide slaapkamers maken zich ernstige zorgen over de verspreiding van een derde golf van pessimisme. Daarom zijn de volgende maatregelen per direct van kracht:

De maatregelen om derde golf pessimisme te voorkomen

Vanaf aanstaande zaterdag geldt een avondklok: het is in de avonduren na 20.30u verboden om binnen een straal van anderhalve kilometer van mijn woonark te praten over de Zuid-Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Britse mutaties. Talkshowhosts, politici en Kluun zelf zijn niet uitgezonderd van deze maatregel.

Bovendien scherpt Kluun het advies voor voeren van pessimistisch getinte gesprekken aan: maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag in mijn omgeving mag woorden gebruiken die het optimisme op en rond de woonark in gevaar brengen. Onder die gesprekken vallen alle conversaties die betrekking hebben op, of woorden bevatten als Covids-19, Corona, R-getal, mutatievarianten en besmettingsgraden. 

Het doel is om het huidige voorzichtige optimisme op Kluuns woonark niet in gevaar te brengen en ervoor te zorgen dat de nieuwe pessimisme-varianten zo min mogelijk de woonark binnen komen. Dat is van groot belang om ervoor te zorgen dat de voorzichtige planning van vakanties, festivals, stadionbezoek, de ontvangst en het knuffelen van vrienden de komende maanden weer binnen de mogelijkheden komen. 

Kluun: ‘We hebben de afgelopen maanden gevoeld hoe belangrijk lichamelijk contact is. Het omhelzen van vrienden, het knuffelen van familie, maar ook het lijfelijk contact met onbekenden in de euforie van een festival, voetbalwedstrijd, rockconcert of dancefeest is een essentiële behoefte van mensen. We willen niet over een paar weken terugkijken op dit moment en constateren dat we onvoldoende hebben gedaan om kwetsbare optimisten en jonge en oude levensgenieters hun recht op levensvreugde langer dan noodzakelijk te hebben ontzegd.’

In dit kader wijs ik op het verheugende nieuws dat niet alleen bij het OMT op de woonark van Kluun, maar ook in de Tweede Kamer het licht weer begint te schijnen. 

*ze liggen nog te meuren in bed. 

[/responsivevoice]

Kluun neemt maatregelen om derde golf pessimisme virus te voorkomen

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!