Karaokebar Casablanca: een verlaten saloon in ghosttown Amsterdam

Aan de Amsterdamse nachten – de lockdown series – afl 5: Casablanca.

De Zeedijk is het afvoerputje van de Amsterdamse nacht en Casablanca (de nummer 8 in de TOP 100 van het Amsterdams Nachtleven Aller Tijden) is het gaatje waar de hele meute doorheen gaat voor ze het riool in donderen. In karaokebar Casablanca neemt een mens bij de voordeur afscheid van zijn waardigheid en haalt vanaf dat moment alles in zich naar boven dat overdag verborgen blijft.  #Nofilter. Casablanca = volstrekt niet kunnen zingen en toch doen (karaoke), in een stampvolle kroeg, gevuld met mensen die net als jij een promillage in hun lijf hebben waarbij je Onze Lieve Heer voor een doedelzak aanziet.

Een kroegentocht in Mokum die niet eindigt in Karaokebar Casablanca is geen kroegentocht

Kluun ging erheen op klaarlichte dag. Aan de muur naast het podium een aankondiging van de bands die er komende maand zullen optreden. Der maand is maart. 2020, wel te verstaan. Casablanca voelt als een verlaten saloon in ghosttown Amsterdam. Nobody’s looking at you, kid.

beste karaoke amsterdam bar casablanca

Aan de Amsterdamse Nachten wordt herdrukt in een exclusieve uitgave. Je kunt je hier inschrijven voor deze uitgave, gesigneerd door beide schrijvers.”

 

Casablanca amsterdamse horeca dicht 480x271.jpg

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!