fbpx

Kluun - DJ (Audioboek)

album-art

‘De eerste volwaardige danceroman in de Nederlandstalige literatuur’ (Vrij Nederland) is nu exclusief op Storytel als uniek audioboek te horen. Vol muziek en geluidseffecten

Waan je in de dj-booth in een club in Las Vegas, op de Playa van het Burning Man festival in Nevada.

Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen. Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show Lonely@TheTop een reportage maken over DJ Thor. Thor is Kluuns jeugdvriend, maar hem in succes ontstegen. Als The Ten Million Dollar Man woont hij in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, magnumflessen champagne en paaldanseressen. In DJ neemt Kluun het stokje over van Stijn uit de megasellers Komt een vrouw bij de dokter (2003) en De weduwnaar (2006). Hij neemt de lezer mee naar de wereld van superstar-dj’s in Las Vegas en het Burning Man-festival in Black Rock Desert, Nevada.

DJ is een roman over een wereld waarin iedereen iedereen gebruikt, geld en roem het hoogste goed zijn geworden en niets, maar dan ook niets meer echt is. Of overwint de vriendschap?

Dankzij Kluuns vertelvermogen, een uiterst geraffineerd plot, een dikke dosis (zelf)spot, en rake beschrijving van een wereld die nog in geen roman zo getoond werd, geluidsfragmenten en muziek waarin DJ Bart Thimbles de roman heeft ondergedompeld is dit een unieke luisterervaring. Ervaar DJ, de spectaculaire pageturner voor een groot publiek.

De mysterieuze verdwijning van DJ Thor

Thor woont in las Vegas, in het penthouse van hotel Seven Wonders,  op de strip. Vanuit daar gaat hij naar Black Rock Desert Nevada, twee dagen optreden op het Burning Man Festival, met Kluun, in een privé jet. Na zijn optredens vliegt Thor terug naar McCarran Airport in Las Vegas waar hij een nachtje thuis slaap in hotel Seven Wonders. De dag erna vliegt Thor naar Nederland. Eenmaal aangekomen op het vliegveld rijdt hij vanaf Schiphol over de a2 en a27 richting Brabant. Bekend is dat hij vlucht naar Raamsdonksveer. Al na twee dagen wordt hij weer gezien in de hoofdstad, Amsterdam. Dit keer in de Tweede Jansteenstraat, voor het raam van het appartement waar schrijver Kluun woont, op twee hoog. Na zijn plotselinge vertrek uit de Loft in de Adam toren, waar hij voor het programma Lonely@thetop verbleef, is hij volgens bronnen nog gesignaleerd in een yoga resort in de Himalaya. Maanden later belandt Thor in Berlijn, waar hij jonge dj’s begeleidt als incognito producer. Ook in de underground clubs van Berlijn is hij meerdere malen gespot. Dit is de laatste keer dat iemand iets van hem vernomen heeft.

Al zijn geplande shows zijn gecanceld en zijn muziek is offline. Gelukkig wist Kluun nog fragmenten van zijn live optredens te bemachtigen. 
Deze zijn nu te beluisteren in het audioboek ‘DJ’ van Kluun, exclusief op Storytel

Audioboek DJ | Storytel | Kluun
Audioboek DJ | Storytel | Kluun

DJ THOR op spotify

Miljarden streams heeft hij op zijn naam maar sinds zijn verdwijning heeft Spotify al zijn hits offline gehaald. Toch benieuwd naar zijn muziek?

Audioboek DJ | Storytel | Kluun