#1 The older you get, the more it means

Over zestig weken word ik zestig. 

Ik heb mezelf de opdracht gegeven om de komende zestig weken zestig mijmeringen op te schrijven, verhaaltjes aan mezelf. Verhaaltjes over ouder worden, over dingen anders zien, dingen anders doen, het leven anders bekijken. Zie het als dagboek zonder slot. 

Sixty Things I’ve Learned. Dit is de eerste.

Na het allerlaatste concert van de Wrecking Ball-tour, in 2013 in een klein rugbystadion in Kilkenny, Ierland, kwam Bruce Springsteen nog één keer het podium op. Alleen, met gitaar en mondharmonica. Hij sprak zijn dank uit dat hij al vijftig jaar mocht genieten van zijn vak, samen met zijn vrienden, voor zijn publiek. In zijn speech sprak hij zijn liefde uit voor vrienden die er niet meer zijn.

Samen met mijn eigen vrienden, Leon Verdonschot, Art Rooijakkers en onze betreurde eigen Big Man, Erik van Bruggen luisterden we naar die woorden. Woorden die gaan over liefde, vriendschap, verlies, gemis, over de dingen die er écht toe doen in het leven.. ‘The older you get, the more it means.’ Vier mannen uit Nederland hebben die woorden die avond, en op veel avonden sindsdien, nog vele malen herhaald. 

‘The older you get, the more it means’’ is een van de sixty things I’ve learned 

Kluun

De speech van Springsteen is hier terug te zien: https://www.youtube.com/watch?v=4BDBWv3RYRY

PS: Sixty Things I’ve Learned is een variant op What I’ve Learned, een interviewreeks in de Amerikaanse Esquire. @sanderruysch, dank voor de tip.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN KLUUN!