/ Moke!

Het was kort en superstrak en – kijk uit, hier komt een afschuwelijk cliché – onnederlands goed gisteren in Paradiso.

Kort, omdat de band nog maar één album met tien songs, van in totaal 41.30 minuten schoon aan de haak, de speeltijd van een welhaast ouderwetsche langspeelplaat (kinderen, langspeelplaten waren grote zwarte schijven ter grootte van een pizza, maar dan nét iets minder krokant). Drie nieuwe songs erbij en toen hield het wel op. 

Belangrijker was dat het superstrak en – vooruit, nog één keer en dan beloof ik het woord nooit meer te gebruiken – onnederlands goed was. Na twee keer naar Shorland, het album van 41.30 minuten, te hebben geluisterd, kreeg ik de liedjes al niet meer uit mijn hoofd. En na het optreden krijg ik de cd niet meer uit mijn wisselaar. (voor die mevrouw , die me net zo vreemd aankeek in de auto naast me op de A2, toen ik terugreed van Giel Beelen: ik was aan het meedrummen op Here comes the summer…)

Moke heeft goed geluisterd naar U2 en The Cult uit de jaren 80, en Oasis en The Verve uit de jaren 90, maar ach, er zijn slechtere bands om je door te laten beïnvloeden. Dat blijkt.

Op het podium van Paradiso stond een band waarvan je zou zweren dat ze uit Londen, Manchester of Leeds kwamen. Nou komt zanger Felix Maginn, die vroeger songs schreef voor Supersub, ook ergens vandaaro, dus dat helpt. 

Wat ook helpt – en nu krijg ik vast weer al die zeikwijven over me heen die bij mijn column over Lelijke Linda fulmineerden dat het er niet toe doet of iemand lelijk of mooi is – is de uitstraling van de band. De Coup Callagher-kapsels, de gezonde arrogantie, de website, de zwarte outfitjes, het klopt allemaal als een zwerende marketingvinger. Gevolg: meisjes in Paradiso die je eerder bij Erick E dan bij een rockbandje zou verwachten.  

Ja, Moke komt er wel. De komende weken treden ze nog op in Breda, Groningen, Utrecht, Tilburg en op Oerol. Volgend jaar in de Heineken Music Hall. Hopelijk met meer dan 41.30 minuten.

http://www.mokemusic.com/

Hier de video van Last Chance, hier het tourschema en hier kan je hem kopen of downloaden.

 Shorland<br>Moke
Shorland
Moke
– Let op de recensies van andere kopers.  Dat u niet denkt dat ik aandelen heb in de band.

Naar boven